Content Marketing

Læsetid: 2 minutter

Skab relevant indhold til din målgruppe, og lav markedsføring, der virker.

Hvad er Content Marketing?

Content Marketing handler om at skabe relevant indhold for dine produkter, og dermed tiltrække de rigtige besøgende, der på sigt skal foretage en ønsket handling.

Du skal levere værdifuld information til din målgruppe, købsmodne dem, og ruste dem til et køb.

Med værdifulde informationer, skaber du større loyalitet hos dine besøgende, som i sidste ende gerne skulle give flere konverteringer.

I forhold til traditionel markedsføring, skal der i indholdet ikke være fokus på salg og opfordring til at købe, men fokuseres på at skabe værdi for den besøgende.

Du skal skabe et behov – og først derefter kan der skabes et salg.

Hvorfor skal du lave Content Marketing?

Dine kunder ved, hvad de vil have. Derfor søger de uddybende information om et givent produkt, inden de foretager et køb.

Med værdifuldt indhold, der ikke har fokus på direkte salg, tilbyder du dine besøgende interessant indhold, som kan hjælpe dem med at tage en købsbeslutning. Den rigtige købsbeslutning.

Dine besøgendes loyalitet øges, og du styrker dit brand og din position på markedet ved at være til stede, både i søgemaskiner og på sociale medier.

Få bedre placeringer i Google

Ved at skabe godt og værdifuldt indhold på dit website eller din webshop, får du yderligere en fordel ud af det. Søgemaskinerne elsker unikt indhold, og du vil derfor også kunne bruge content marketing til at forbedre dine placeringer i Google. Du får mere indhold på dit website, og du sørger for, at der hele tiden sker nyt.

Distribuerer du dele af dit indhold andre steder på nettet, eksempelvis blogs, fora, artikler, video, sociale medier mv., skaber du gode links ind til dit website. Content marketing er derfor også effektivt til linkbuilding, hvor du fra det eksterne indhold får værdifulde links.

Sådan kommer du i gang med content marketing

Vil du i gang med at skabe unikt indhold, er der en række ting, du skal tænke over:

 • Find ud af, hvad din målgruppe leder efter
  Sørg for, at analysere din målgruppe grundigt. Find de rigtige søgeord, og brug dem i dit indhold. Opstil eventuelt en række personas, som du kan bruge som pejlepinde.
 • Tag fat i kundens udfordringer
  Find frem til, hvad dine kunders udfordringer er, og lav indhold og materiale, som kan hjælpe dem med deres udfordringer og spørgsmål.
 • Lav en plan for content marketing
  Udarbejd en plan for, hvordan du vil arbejde med content marketing. Hvilket indhold skal skabes og hvornår? Skal det publiceres på hjemmesiden eller via andre kanaler?
 • Opstil mål
  Opstil en række mål for, hvad du vil opnå med markedsføringen. Hvad er succeskriteriet?
 • Skab godt unikt indhold
  Indholdet skal løse kundens udfordringer eller svare på spørgsmål, som kunden sidder med. Sørg for, at indholdet er relevant, giver et skarpt svar, er skrevet personligt, og at du får henvist til din virksomheds kompetencer.

Vil du vide mere? 

Så er det Potter, du skal have fat i. Han ved, hvad der skal til for at skabe indhold, der virker. Og han deler gerne ud af sin viden. 

Ib Potter

Online Marketing Chef

+45 32 26 68 02

ib.potter@co3.dk