Koncernsite og B2B shop etableret med Dynamicweb PIM

Læsetid: 3 minutter

ID er blandt Europas førende producenter af Corporate Wear og har igennem mere end tre årtier været kendt for kvalitetetsløsninger. ID er placeret i Holstebro, hvor de ligger højt på listen over succesfulde virksomheder.

Vores samarbejde startede med en drøftelse af omlægning af et forældet koncernsite og en forhandlershop. Teknisk stabilitet havde høj prioritet, da man sad fast i en ældre teknisk løsning som ofte fejlede med frustrationer og tabt omsætning til følge. Samtidig var redaktionel frihed et stort ønske. ID råder over dygtige kræfter både teknisk og visuelt. De skulle have de rette værktøjer og gøres selvkørende i hverdagen.

PIM uden revolution

PIM var en del af kravspecifikationen, da man i længere tid havde afsøgt markedet for at finde den rette løsning. Man var hos ID af den holdning, at man havde et PIM-behov, men at det ikke var stort nok til at retfærdiggøre investering i et af de to store systemer på markedet. Samtidig var man meget bevidst om, hvad et full-blown PIM-projekt ville kræve af organisationen. Man var ikke interesseret i en revolution. Ønsket var at tage PIM i brug på et meget basalt niveau og efterfølgende udbygge det lidt ad gangen. 

PIM i Dynamicweb

Vi vælger at tage det nye PIM fra Dynamicweb i brug i projektet. I valget af Dynamicweb PIM var det centralt for ID, at PIM var en integreret del af webplatformen og ikke en selvstændig løsning. De så, at vi hermed sparede flere komplicerede integrationer og samtidig holdt system-landskabet så enkelt som muligt.

Samtidig købte de ind i vores tilgang om at tage små skridt ind i PIM. At systemet kostede en brøkdel af de mere kendte platforme på markedet, var naturligvis et plus, men ikke det afgørende. 

Vi har i skrivende stund gennemført fase 1 på PIM-rejsen. I denne uge har vi taget hul på fase 2. En fase, som stort set bliver løst på egen hånd hos ID. De skulle blot have et skub i den rigtige retning og lidt supplerende uddannelse. 

Læs vores store PIM-guide

Epresso 4.0

Vi har bygget løsningen i Dynamicweb 9 med Espresso 4 som overbygning. Det gav os et teknisk fundament på et meget højt niveau og en værktøjskasse, som indeholdt cirka 60% af det, ID skulle bruge i projektet. Så vi kom hurtigt og sikkert fra land i projektet.

ID råder over meget kompetente redaktører. Det har betydet, at de selv har bygget alle indholdssider i løsningen - stort set uden assistance fra Co3. Det har givet en massiv besparelse i projektet. De timer sparret her er blevet brugt til en række detaljer, som til sammen giver en rigtig stærk brugeroplevelse. 

Fashion - varianter B2B

Den helt centrale funktionalitet i løsningen er hurtig og effektiv disponering af en style på tværs af størrelse og farve. Her må vi sige mission clompleted. Vores UX’er har tryllet og skabt et bestillingsunivers, som kunderne forstår. Den er blevet taget rigtigt godt imod. 

Downloadmanager

Et andet centralt aspekt er download af produktdata og medier. Her har vi etableret Co3’s downloadmanager, der ligger som standardmodul i Espresso. Her giver vi kunderne let og hurtig adgang til at plukke produktdata til download på tværs af det samlede sortiment. Funktionen ligger tilgængelig på websitet, så klik ind og prøv den.

Se funktionen her

ID har, med det nye website, fået en online tilstedeværelse på det niveau, som deres forretnings fortjener. Kunderne har taget godt imod shoppen og giver positiv feedback. PIM-rejsen er lige begyndt. Vi har implementeret både værtkøj og knowhow, så de også her er styrmand på deres egen rejse.

Vil du vide mere? 

Så har Brian meget mere godt at sige om Dynamicweb PIM, som dækker de fleste af funktionerne i de større PIM-systemer på markedet – til en brøkdel af prisen.

Brian Mikkelsen

CSO / E-handelsspecialist

+45 26 89 43 04

brian.mikkelsen@co3.dk