Opdater dine produkter ét sted med PIM

Læsetid: 4 minutter

Og få automatisk opdatering af dit katalog, din webshop, dine produktark og prislister.

Kom i luften med webshop med PIM integration på 30 dage

Vores fleksible standard webshop, Espresso er født med smertefri integration til PIM, så du nemt og hurtigt kan opdatere dine produkter et sted. Sig farvel til dyre specialløsninger. Og goddag til en fleksibel B2B standard webshop, som vi tilpasser dine behov for unikt design og skræddersyede funktioner.

Drømmen om single-source

PIM (Product Information Management) er filosofien om single source – drømmen om at vedligeholde alle produktdata ét sted, hvorfra de kan publiceres ud i alle tænkelige kanaler. En PIM placeres imellem virksomhedens ERP-system og de kanaler, der publicerer produktinformationer. De ubehandlede produktdata hentes fra ERP-systemet over i PIM'en. Her forædles produktdata med yderligere tekst, specifikationer, parameter mv. Fra PIM'en publiceres data ud til flere kanaler såsom webshop, katalog, mobil mv.

Din verden bliver mere kompleks

Du udvider din forretning til nye markeder og skal pludseligt præsentere dine produkter på 5-10 sprog. Du ønsker at automatisere din grafiske produktion og mangler en database til de mange data, der før kun stod i dit trykte katalog. Du etablerer e-handel og skal nu levere produktdata til en webshop, endda tekst specielt til Google. Og udviklingen er kun lige begyndt. I den situation kan en PIM-løsning ofte være løsningen. 

Espresso – en køreklar webshop forberedt til integration med PIM

Integration til PIM er blevet et tema. Co3 har derfor forberedt Espresso - vores køreklare webshop, til integration med PIM-systemer. Igennem Espresso binder vi en af Danmarks stærkeste commerce platforme (Dynamicweb) sammen med de stærkeste PIM-systemer (InRiver, PINE, Dynamicweb PIM mv.).

PIM overtager, hvor ERP stopper

Oprindeligt var filosofien i de fleste danske virksomheder, at ERP-systemet (AX, NAV, SAP, Aspect 4 mv.) skulle være omdrejningspunktet for alle produktdata. Mange mærker imidlertid konsekvensen af den kraftigt stigende kompleksitet i deres produktdata og oplever, at deres ERP-system ikke giver dem den nødvendige fleksibilitet til at honorere de nye krav. PIM-systemer bliver derfor i stigende grad brugt som overbygninger til ERP-systemet og overtager dermed rollen som central produktdatabase. 

Automatisér produktionen af dit produktkatalog med PIM

Automatisk generering af produktkataloger er et af de områder, hvor en PIM kan gøre en stor forskel. En PIM giver dig værtøjet, hvor du kan vedligeholde de specielle tekster, der skal med i dit katalog. De giver dig mediedatabasen, der holder styr på dine billeder og ikke mindst den kataloggenerator, der gør, at du kan placere dine data i InDesign og dermed skabelonen for dit automatisk genererede produktkatalog. 

Sælg mere med PIM

Det er teksten, der afgør, om Google finder dit produkt før konkurrentens, og det er teksterne, der sælger varen i din webshop. Alle, der har prøvet at etablere en webshop med mere end 500 varer, ved, at den største opgave er at forfatte og håndtere produktteksterne. Er du så en grossist med 20.000 varer i dit sortiment, og har du ambitioner om at sælge dine varer effektivt på 4-5 sprog, har du brug for et stærkt værktøj. En PIM letter dit arbejde med produktteksterne og er ofte en afgørende succesfaktor i store og komplekse webshops.

Forædlede produktdata er forudsætningen for samhandel

Sælger du i stigende grad til og via webshops, bliver kravet til forædlede produktdata et krav for samhandel. Det giver dig en stor udfordring, men åbner samtidig muligheden for at vinde loyalitet og markedsandele. Læs mere om forædling af produktdata her

Del og hersk

Med en PIM kan du eksportere hele eller dele af dit sortiment til andre webshops. Så slipper de for manuel opdatering, og dine tekster og billeder er altid korrekte. De sparer tid og bliver mere loyale kunder. 

PIM-systemer i Danmark

Co3 har strategisk samarbejde med flere af de førende specialister inden for PIM-løsninger. Med begge applikationer opnås den ultimative produktkontrol, som specielt den mellemstore og store virksomhed kan have markant glæde af. Det er eksempelvis følgende funktionalitet, som vil give et sublimt overblik over tusindvis af produktdata:

 • Samling af data, således alle data kan genfindes ét sted
 • (ERP data, billeder, tegninger, kvalitetsdata, video etc.)
 • Vedligeholdelse af produktdata via nedarvning 
 • (således én rettelse kan slå igennem på flere produkter/produkthierarkier)
 • Automatisk produktion og opdatering af kataloger, valuta differentierede prislister, brochurer, etiketter, instruktioner, vejledninger og andet eksternt materiale
 • Automatisk publicering på web
 • Udskrivning af grafisk materiale til PDF, InDesign eller direkte til Outlook/Mail
 • Live integration til eksterne systemer
 • Opbygning af billed-, tegnings-, og fil-databaser
 • Sproglig differentiering af alle data
 • Styring af produktdata i forhold til private labels og brands
 • Mulighed for at aktivere m- & t-commerce

Rådgivning om PIM-systemer

For Co3 er det ikke afgørende, hvilken PIM du vælger, bare du får det, der passer til din forretning. Derfor tilbyder vi dig bred rådgivning om PIM. Så mangler du en samarbejdspartner, der har set flere PIM-systemer og som ikke skal leve af at sælge dem - så giv os et kald. Vi tager gerne en uforpligtende drøftelse på telefon eller over en kop kaffe. 

Kom i luften med webshop med PIM integration på 30 dage

Vores fleksible standard webshop, Espresso er født med smertefri integration til PIM, så du nemt og hurtigt kan opdatere dine produkter et sted. Sig farvel til dyre specialløsninger. Og goddag til en fleksibel B2B standard webshop, som vi tilpasser dine behov for unikt design og skræddersyede funktioner.

Vil du vide mere? 

Så er Brian den, du skal have fat i. Han fortæller dig gerne meget mere om, hvordan du med fordel kan samle alle dine produktdata i et PIM-system.

Brian Mikkelsen

CSO

+45 26 89 43 04

bm@co3.dk